Atelje Kreativ
Om mig

Hem  Vad är nytt  Download (64-bit)  Download (32-bit)  Installera  Beställa  Kontakt  Om  FAQ  Integretet  Innehåll 

Lite historik och information om min väg till Embird


Hur det startade

Våren 2008 fick jag ett mejl från en tjej som frågat skaparna av Embird om det inte fanns på svenska. De svarade då att ingen har kontaktat dem och varit intresserad att översätta. Denna tjej tog kontakt med mig och jag tog mig en funderare. Så mejlade jag Embird-teamet att jag skulle kunna tänka mig göra den svenska översättningen. Så blev det så att jag satt under sommaren 2008 och översatte hela programmet.

Att göra översättning är inte en engångsgrej utan när det är nytt på gång så får jag text som skall översättas. Man får en annan insyn i programmet och jag hoppas kunna använda denna kunskap i mina lektioner och då du som användare har problem och behöver hjälp.

Så har jag sedan också fått frågan om jag säljer programmet. Många vill kunna köpa det inom sverige. Efter funderingar och vägning för och emot beslutade jag att göra ett försök. Så nu, våren 2010, är sidan Embird.se uppe. Inte helt klar men det viktigaste finns och mer information lägger jag till hela tiden.

Min väg till Embird

Jag köpte mig en ny symaskin hösten 2000. Det fanns en brodyrenhet att välja till då men jag valde bort den. Efter ett par månader så frågade min man om det var möjligt att göra deras klubbmärke (Skallsjö Bågskytteklubb). Det verkade så enkelt när jag pratade med dem i affären och min man betalade halva brodyrenheten.

Vi installerade programmet PC-Designer (PFAFF). Jag förstod ingenting! Informationen jag fått var att man skannade en bild och vips så var det en brodyr. Så jag misstog mig. Det var bara att söka på nätet och otroligt nog hittade jag Jennifer Pielow. Hon letade efter folk som ville lära sig just detta program. Hon hade fått tag i en tjej, Amy Webster, som skulle skriva en lektion och visa med video. Jag gick då med i mitt livs första diskussionsgrupp. På engelska dessutom. Kan säga att min svensk/engelska ordbok är ganska tummad. Det skull egentligen bara bli en lektion men Amy Webster tyckte det var så roligt att vi fick en lektion i månaden i två år. Diggibuddies finns kvar och aktiv men hon gör inte lektioner i PC-Designer längre.

Under tiden fick jag tag i VipDigitizing som var det nya programmet till Pfaff och Husqvarna. I den vevan började Amy göra lektioner i detta program också.

PC-Designer är ett nästan helt manuellt program, du skapar stygnen inte former med information som man gör idag. Detta gjorde att man var tvungen att bestämma en storlek med en gång för stygnantalet ändras inte. VipDigitizing tyckte jag var mycket bra men ändå inte perfekt. Jag letade vidare och hittade Thred. Detta program är en fristående utveckling av PC-Designer. Det var roligt men mycket svårt att lära sig. Det är gratis att ladda ner om du vill testa. Så började det pratas om Embird i gruppen och jag tog mig en titt. Laddade ner och var helt såld. Detta var 2002.

Amy började så småningom göra lektioner för Embird och till slut bara för Embird. Det gör hon fortfarande idag.

Jag lade upp mina alster på min websida som kom upp första gången under 2004. Det var bara gratisfiler då. Jag fick frågan om jag kunde lära ut hur man gör så kom det sig att jag började skriva lektioner. Även då var Amy Webster min lärare fast hon inte var medveten om det. Jag lyssnade återigen mycket på hennes videor och tittade hur hon lade upp informationen i textfilerna. Så denna tjej har verkligen varit min inspiration.

Jag hoppas att du också har blivit inspirerad att utforska brodyrvärlden. Jag måste dock säga ett varningens ord: Har du en gång gett ut på denna väg finns ingen återvändo. Det är ett virus du aldrig blir av med. Det kan vara kämpigt emellanåt men det är då du lär dig massor. Inte en pinal kommer vara utan brodyr. Se till att din andra hälft kan ta hand om hus och barn för det kommer du inte ha tid för. När jag kommer in i mitt rum slutar allt annat existera, så det är bäst att ha gjort det man måste innan. Jag sitter nu mitt i natten och skriver detta, alla andra har lagt sig och det borde jag också göra.

Monica

Hem  Vad är nytt  Download (64-bit)  Download (32-bit)  Installera  Beställa  Kontakt  Om  FAQ  Innehållsförteckning          

Copyright ©2002-2023 Atelje Kreativ