Ateljé Kreativ
Embird Studio Plugin

Hem  Vad är nytt  Download (64-bit)  Download (32-bit)  Installera  Beställa  Kontakt  Om  FAQ  Integretet  Innehåll 
Embird Studio.

Embird Studio Plug-in


Embird Studio är själva arbetsytan. Du arbetar med Digitizing Tools och Sfumato Stitch för att skapa dina brodyrer. Dessa två köps var och en för sig. Köper du en av dem är den andra tillgänglig som testversion obegränsad tid. Notera: det går inte att spara filer som innehåller objekt som är skapade av den del som inte är betald.

I Studio har du även tillgång till FontEngine (som använder dina installerade TrueType och OpenType teckensnitt) och Alfabeten du köpt, eller testa de du inte köpt. När du arbetar med text i Studio har du mer frihet och kan ändra din text även efter den är skapad. Du kan skriva på flera rader, i olika former, sluta närmast nästa bokstav eller för att få bäst utseende, välja satinsöm eller fyllning, kantsöm...

Digitzing Tools är den vanligaste uppstättningen verktyg. Med dessa kan du skapa "vanliga" brodyrer. På Brodyrlektioner.se kan du se kort vad varje verktyg gör.

Med Digitizing Tools skapar du brodyrer upp till 75x75 cm. Skapa din design direkt på fri hand eller använd en bild som mall. Sedan genereras en stygnfil och du kan i Embird Editor redigera mer om så önskas. Spara stygnfilen i ett de många filformaten.

Designs skapas i vektorform. Om du har arbetat i ett vektorprogram tidigare förstår du principen. En vektordesign består endast av objekt med information så du kan då öka och minska storleken nästan som du vill och ändå få fina brodyrer. Informationen i objekten består i färg, vinkel av stygn, täthet av stygn, vilket mönster stygnen har t.ex. så när du ändrar storlek beräknas styngantalet på nytt. (samma sak gäller för vektorbilder, som man kan förstora och förminska utan att de förändras). Stygnfilen som du sedan får efter att ha kompilerat din design kan jämföras med en bitmapbild, som jpg, den blir sämmre ju mer du ändrar i den.

Du väljer verktyg som skapar fyllning, rista egna linjer i fyllning, satinsöm med eller utan mönster, kontur, manuella och applikation. Du kan även med verktyget frihand rita direkt, lämligast med en ritplatta, eller ta in en äkta vektorbild och få den automatiskt stygnsatt. Du kan sedan redigera som du önskar. Många av verktygen kan även konverteras till annat verktyg så du inte behöver göra om allt för att du vill testa olika varianter. Embird låter dig vara kreativ.

Du kan rotera, skala, forma, dublicera, rotera och duplicera dina objekt.

Embird Sfumato.

Sfumato Stitch är endast ett verktyg. Det används till att skapa brodyrer av dina fotografier.

Du tar in en bild som bakgrund och med verktyget Sfumato Stitch skapar du objekt över bilden, precis samma som med övriga verktyg. Skillnaden med detta verktyg är att det "känner" av bilden under och skapar stygnen automatiskt. Varje enskilt objekt kan ha upp till fem färgnyanser av grundfärgen. Dessutom kan du ha fyra färglager. När stygnen beräknas känner Sfumato Stitchverktyget av hur ljust eller mörkt det är i bilden och du får då glesare eller tätare stygn. Stygnen i sig är också annorlunda mot vanlig brodyr. Det ser ut som en planlös raksöm, nästan som stippling. Där det är övergångar kommer färger att gå i varandra vilket skapar den speciella känslan av verklighet.

Sfumato Stitch är ett komplext verktyg och skall testas noga innan köp. Du bör ha lite kunskaper i bildredigering. Du kan ändra bilden i Embird men om du vill ändra mer komlicerat är det ett bildprogram som du skall använda.

Det går utmärkt att använda de vanliga verktygen tillsammans med Sfumato Stitch.

Embird har även en äldre version av Sfumato Stitch. Det var då ett eget program (som Cross Stitch är idag). Sfumato Stitch är för dig som är insatt i bildredigering. Sfumato Stitch Old fungerar som ett bildredigeringsprogram. Du har full kontroll över hur färgområderna placeras och kan göra avancerade ändringar i bilden, även på delar av bilden. För ännu mer kontroll kan du redigera den "Colormap" som programmet skapar för att generera stygnen.

När du köper vektyget Sfumato Stitch i Studio ingår även license för Sfumato Stitch Old. Du måste dock ladda ner det separat och installera. Notera att detta program inte är översatt till svenska då det inte görs uppdateringar/uppgraderingar på det. Om du inte har använt Sfumato Stitch Old tidigare rekommenderar jag att börja med det verktyg som finns i Studio. Känner du sedan att du vill kunna mer i detta verktyg så installera Sfumato Stitch Old. Räkna då med att få lära ett annat sätt att jobba på då vägarna är olika till samma slutresultat.

Hem  Vad är nytt  Download (64-bit)  Download (32-bit)  Installera  Beställa  Kontakt  Om  FAQ  Innehållsförteckning          

Copyright ©2002-2023 Atelje Kreativ